“Er komt een mentaliteitsverandering in de woonvoorkeuren van de Belg”

Vastgoedsector organiseerde eerste digitaal panelgesprek over impact COVID-19

Het eerste digitale debat over de impact van de coronacrisis op de vastgoedsector was een succes: een 500-tal makelaars en andere vastgoedprofessionals volgden het panelgesprek, waar onder andere Johan Krijgsman (CEO ERA Belgium), Filip Dewaele (CEO Dewaele Vastgoedgroep) en Daniel Buschman (voorzitter CIB Vlaanderen) aan deelnamen. De experts bogen zich over de gevolgen van het COVID-19 virus op de vastgoedmarkt, hoe de sector zich binnenkort kan herlanceren en hoe samenwerking hierbij de oplossing kan bieden. Krijgsman voorspelde alvast een verschuiving in het woongedrag van de Belg: “Er komt een mentaliteitsverandering. Zo erkende iedereen de voorbije weken bijvoorbeeld des te meer het voordeel van wonen in een groene omgeving”.

Johan Krijgsman, CEO van ERA Belgium, Filip Dewaele, CEO van de gelijknamige vastgoedgroep, Daniel Buschman, voorzitter van CIB Vlaanderen, Ruben Kaljouw, oprichter van 100% Synergie en Kenny Rotthier, oprichter van Immoversity gingen op woensdag 29 april in debat tijdens een exclusief panelgesprek. De vijf experts bogen zich live over alle vragen, zorgen en twijfels die er vandaag bij makelaars en andere vastgoedprofessionals heersen over de gevolgen van het coronavirus, de herlancering na de lockdown en hoe samenwerken een oplossing kan zijn.

“Het is nu wel duidelijk dat de gevolgen van het COVID-19 virus op onze maatschappij en onze sector niet te onderschatten zijn. Niet alleen iedereen die een huis wil kopen of verkopen zit met tal van vragen, ook voor de makelaars en andere vastgoedprofessionals is het koffiedik kijken. Hoe moeten we opnieuw opstarten? Gaan de prijzen dalen, stijgen of stabiel blijven - en hoe spelen we daarop in? Of hoe kunnen we hier als sector sterker uitkomen? Door voor het eerst met een aantal grote stemmen uit de vastgoedwereld de koppen bij elkaar te steken, wilden we samen op die vragen antwoorden.” Johan Krijgsman, CEO ERA Belgium

Johan Krijgsman voorspelde tijdens het debat alvast dat er een mentaliteitsverandering zal zijn bij de Belgen. Zo stelde hij dat onze woonvoorkeuren gaan verschuiven, nu bijna iedereen 8 weken in zijn woning ‘vast’ zat.

“Een eerste zaak die je daarbij ziet, is in ieder geval dat de Belg meer dan ooit beseft hoe waardevol een tuin of een nabijgelegen park is. Iedereen erkent des te meer het voordeel van wonen in een groene omgeving. Maar daarnaast gaat ook mobiliteit een andere rol beginnen spelen. Iemand die vroeger bijvoorbeeld elke dag een uur in de file stond onderweg naar kantoor, heeft nu pas écht gezien hoeveel tijd hij daarmee eigenlijk verloor - omdat hij wekenlang die verplaatsing niet heeft moeten doen. En ook het nut van een bureau in je woning - of een andere ruimte waar je gemakkelijk kan thuiswerken - gaat nu almaar belangrijker worden.” Johan Krijgsman, CEO ERA Belgium

Je kan het panelgesprek herbekijken via onderstaande link. Daarvoor dien je je enkel even aan te melden bij de Facebookgroep in kwestie, waar het debat live gestreamd werd.

https://www.facebook.com/100006863149449/videos/2572863886285691

Om deze veranderingen in de woonvoorkeuren van de Belg te onderzoeken, lanceert ERA een vastgoedenquête. Die kan je invullen via deze link.

Contacteer ons
Johan Krijgsman CEO, ERA Belgium
Joachim Deman Communicatie, Bereal
Johan Krijgsman CEO, ERA Belgium
Joachim Deman Communicatie, Bereal
Over ERA

ERA werd anno 1972 in de VS opgericht en is sinds 1995 ook actief op de Belgische vastgoedmarkt. Vandaag omvat de makelaarsgroep meer dan 2.300 onafhankelijke makelaarskantoren in 35 landen, waaronder meer dan 1.100 in 17 Europese landen. In België zijn meer dan 105 ERA kantoren aangesloten, stuk voor stuk door het Beroepsinstituut van Vastgoedmakelaars (BIV) erkende makelaars. ERA realiseert zo'n 6.000 verkopen en zo'n 3.500 huurovereenkomsten per jaar in België. 

Maak kennis met ERA Belgium op www.era.be, met het Europese netwerk op www.eraeurope.com en met ERA wereldwijd op www.era.com.

ERA
Antwerpsesteenweg 68-2
2630 Aartselaar